donderdag 25 april 2024

Vragen door Geert Gabriëls over de ACT in de Tweede kamer

Hier kun je de vragen lezen die Geert Gabriëls over de ACT gesteld heeft in de Tweede Kamer. 

Artikel Tubantia 25 april 2025

In de Tubantia van 25 april staat een artikel van d hand van Wim Goorhuis over vragen die Tonny Noordman van Burgerbelangen gesteld heeft in de gemeenteraad over de ACT. Ook meldt de krant dat lid van de Tweede Kamer Geert Gabriëls van Groen Links-PvdA aan de staatssecretaris vragen heeft gesteld over onder andere de situatie met ACT in Hengelo.


Voor het volledige artikel, zie hier.



maandag 22 april 2024

Artikel Tubantia 22 april 2024

De Tubantia van 22 april 2024 besteedt aandacht aan de rechtszaak over het geschil tussen de ACT en de gemeente, waarbij ook de milieubeweging MPB een naar ons inziens goede rol speelt. Voor het artikel, zie hier

zaterdag 20 april 2024

Uitspraak voorzieningenrechter

Afgelopen week kreeg Rob van Geelen voor Buurtoverlegact een afschrift van de uitspraak van de voorzieningenrechter. De rechter heeft het verzoek van de ACT om een voorlopige voorziening afgewezen en de gemeente Hengelo bevoegd verklaard een dwangsom op te leggen aan de ACT.  Dat is goed nieuws! De rechter erkent dus dat de gemeente Hengelo terecht handhaaft. Wij zijn ook blij met de volhardendheid van de gemeente. Uiteraard zullen we de gemeente vragen wat haar vervolgstappen nu zijn. 

Voor wie het wil kan hier de volledige tekst van het afschrift van de voorzieningenrechter lezen. Taaie, juridische taal misschien, maar de conclusie op de laatste bladzijde is duidelijk.